Lufthansa strejke: 28 danske afgange aflyses

Indholdsfortegnelse

4000 passagerer på vej til og fra Danmark rammes af Lufthansa Strejke

Kabinemedarbejdere ansat hos Lufthansa har forkyndt deres intention om at indlede en strejke, hvilket har resulteret i aflysningen af 28 danske afgange aflyses. Den varslede strejke har skabt betydelige udfordringer for passagerer og rejseplanlægning, da flyselskabet forsøger at håndtere konsekvenserne af personalets arbejdsnedlæggelse.

 

19.000 kabinesansatte hos Lufthansa strejker: 28 danske afgange aflyses

19.000 kabineansatte hos Lufthansa har meddelt deres hensigt om at strejke på samtlige flyvninger fra Frankfurt tirsdag d. 12 marts 2024, og strejken vil fortsætte i München på onsdag d. 13 marts 2024. 

 

Strejken omfatter de kabineansatte både i moderselskabet Lufthansa og dets søsterselskab, Lufthansa Cityline. Fagforeningen Ufo har opfordret personalet til at nedlægge arbejdet i protest mod arbejdsvilkår og kræver deling af selskabets rekordoverskud på 1,5 milliarder euro fra 2023.

Sidste uge støttede over 96% af de kabineansatte ved de to selskaber strejken ved en urafstemning. Ufo fremhæver det betydelige overskud som en grund til at forbedre medarbejdernes løn- og arbejdsvilkår.

 

Dette er ikke første gang, Lufthansa står over for arbejdsnedlæggelser, da selskabet også blev ramt af en omfattende strejke i februar, der involverede 25.000 ansatte. Den dengang krævede lønstigning på 12,5% og en inflationsbonus blev mødt med kritik fra ledelsen, der beskrev strejken som ‘uforholdsmæssig’.

 

Samtidig har den tyske lokomotivføreres fagforening (GDL) også varslet en strejke tirsdag som svar på en lønstrid. 

 

Denne strejke forventes at påvirke intercitytog, den regionale togtrafik og godstransporten i 24 timer fra kl. 02.00 tidligt tirsdag morgen, hvilket forventes at medføre betydelige forstyrrelser i driften.

Når kabinepersonalet ved lufthansa strejker hvad gør jeg? 28 danske afgange aflyses

Hvis Lufthansa har aflyst dit fly som følge af strejken den 7. februar 2024 eller den 20. februar 2024, d. 6 marts 2024 eller d. 9 marts 2024, d. 12 marts 2024 og d. 13 marts 2024, er der flere forhold, du skal være opmærksom på.

 

Når kabinepersonalet strejker, og det resulterer i aflysninger eller forsinkelser af flyvninger, kan passagerne have visse rettigheder afhængigt af luftfartsselskabets politik og gældende lovgivning. Typisk omfatter rettighederne følgende:

 

Passagerkompensation ved flystrejke

Passagerkompensation ved flystrejke

Rettigheder Detaljer
Information og assistance Passageren har ret til relevant information og assistance som forplejning, overnatning og transport ved behov.
Ombooking eller refusion Passageren kan normalt blive ombooket til en alternativ flyvning uden ekstra omkostninger eller anmode om fuld refusion af billetprisen.
Ekstraordinære omstændigheder Luftfartsselskaber kan argumentere for, at strejken udgør en ekstraordinær omstændighed, der kan begrænse nogle rettigheder.
EU-forordning 261/2004 Inden for EU er der fastsat regler, der beskytter passagerrettigheder, men de gælder ikke altid for strejker betragtet som ekstraordinære omstændigheder.

Kompensation ved Lufthansa-strejken i 2024: 28 danske afgange aflyses

Den kompensation, du er berettiget til, varierer baseret på den samlede rejselængde og kan være enten 250 EUR, 400 EUR eller 600 EUR. Disse beløb gælder per rejsende og er fastsat i henhold til EU’s flypassagerrettigheder.

Læs mere her om flystrejke og kompensation.
Læs mere om Lufthansa strejke

 

Hos Flybilletguiden.dk arbejder vi sammen med bla. 
Flypenge.dk, som kan beregne din flykompensation, og kører din sag hele vejen. No Cure No Pay.

Flybilletguiden