flyafgange billund

Flyafgange Billund Lufthavn – Live Status

Indholdsfortegnelse

Tusindvis af flyafgange billund

Billund Lufthavn ligger i den vestlige del af Danmark og er et af landets travleste luftfragtcentre samt en destination for charterfly. Lufthavnen betjener over 2,8 millioner mennesker om året, og den bruges til rute- og charterflyvninger samt fragttransport.

Lufthavnens hovedlandingsbane kan håndtere passagerfly så store som Boeing 747’ere, selv om de fleste passagerer ankommer med mindre fly som ATR-72S, Boeing 737’ere og Airbus A320’ere. Boeing 747-aktiviteten i denne lufthavn er næsten udelukkende begrænset til fragtflyvninger.

Billund lufthavn blev etablereret i 1961

I 1961 etablerede sønnen til Lego-koncernens grundlægger Godtfred Kirk Christiansen en privat 800 meter lang landingsbane og hangar nord for sin fabrik i Billund.

Byggeriet af den nye lufthavn blev gennemført i løbet af 1964, og lufthavnen åbnede den 1. november med en 1660 meter lang og 45 meter bred landingsbane, en lille forplads, hvor flyene kunne serviceres, og et kontroltårn til flyvelederne.

Lufthavnen blev officielt indviet af Danmarks daværende statsminister Hans Hedtoft sammen med lokale dignitarer og borgere. 

Den blev først til Billund Lufthavn i 1984, da den danske regering gav tilladelse til at bruge den som en kommerciel lufthavn.

Live status: Flyafgange Billund

Beregn aflyst fly kompensation

Sådan virker den online tavle med flyafgange billund

Med ankomsttavlen i Billund Lufthavn kan du tjekke din flystatus uden at skulle gå frem og tilbage gennem sikkerhedskontrollen eller stå i kø ved informationsskranken. Den online information er synkroniseret med den som er i Billund.

Du kan se præcis, hvad der sker med dit fly, uanset om det er forsinket på grund af vejret eller på grund af et teknisk problem eller en menneskelig fejl. Og hvis der sker ændringer i tidsplanen eller forsinkelser på grund af force majeure (uforudsigelige omstændigheder), kan du også se dem.

Dette er især nyttigt, hvis du rejser med børn eller ældre familiemedlemmer, som måske har brug for ekstra tid, inden de går om bord på flyet – eller hvis du har et vigtigt møde, som kræver din tilstedeværelse på et bestemt tidspunkt. Med denne service kan du slappe af, uanset hvor du er, indtil det er tid til dit fly hjem.

Mens du venter på dit fly, kan du holde øje med dets fremskridt ved hjælp af BLL’s ankomstscoreboard.

Den fortæller dig præcis, hvor dit fly befinder sig, og hvornår det forventes at lande.

Live status: Flyankomst Billund

Sådan virker den online tavle med flyankomst billund

Vi forstår, at der er tidspunkter, hvor du har brug for at komme af sted, og vi vil gerne sørge for, at du kan gøre det uden problemer. Derfor har vi en online resultattavle Billund afgange med alle de aktuelle data.

Disse oplysninger hjælper passageren med ikke at blive forsinket til afgang og med at justere sin egen tidsplan i tilfælde af flyforsinkelse.

I tabellen over BLL-afgange indeholder den sidste kolonne oplysninger med flystatus.

De to første kolonner er for lufthavnskode og lufthavnsnavn.

Den tredje kolonne indeholder afgangstidspunktet (GMT), planlagt afgangstidspunkt (lokal tid), faktisk afgangstidspunkt (lokal tid) og planlagt ankomsttidspunkt (lokal tid).

Den fjerde kolonne indeholder oplysninger om, hvorvidt et fly er til tiden eller forsinket med mere end 30 minutter – den viser også, hvor lang tid en forsinkelse er opstået på dette tidspunkt.

Billund lufthavn parkeringsmuligheder

Når du er i lufthavnen, kan du vælge mellem indendørs parkering i P-Hus-parkeringen eller udendørs parkering i en af de mange parkeringspladser (langtidsparkering P1, P5, P6, P7, P8 og P9).

 

Korttidsparkering er tilgængelig på P3, hvor du kan parkere gratis i 60 minutter og derefter for 30 DKK i timen. Du kan foretage en reservation til alle parkeringsmuligheder i lufthavnen.

 

Parkeringspriserne er anført nedenfor. Alle parkeringspladser i Billund Lufthavn kan genkendes på en farve – dyr og landenavn. De forskellige farver betyder, at det er nemt at finde din bil igen, når du vender tilbage fra din rejse!

Når du booker din parkering på forhånd, er du garanteret en plads i det reserverede område. Du kan altid reservere parkering på alle vores parkeringsområder.

Hvis det viser sig, at der ikke er nogen ledig plads i den ønskede periode, er du dog stadig sikret en parkeringsplads ved afrejse fra Billund Lufthavn, da vi har pladsgaranti.

Du kan altid parkere på et af de ledige områder i lufthavnen uden at reservere.

 

Se oversigt over parkeringsmuligheder 

Generel information om Flyafgange Lufthavn Billund

 • GMT: +1/+2
 • Geografiske koordinater: latitud (55.74), longitud (9.15)
 • Beliggenhed: 2 km nordøst for Billund
 • Antal terminaler: 1
 • IATA kode: BLL
 • ICAO kode: EKBI
 • Adressen: P.O. Box 10, DK-7190 Billund, Denmark
 • Telefon: +45 76 50 50 50
 • Faxmaskine: +45 76 50 50 76
 • E-Mail: info@bll.dk
 • Internet side: bll.dk

Er dit fly forsinket eller aflyst? flyafgang billund

Du har ret til at få kompensation for alle de penge, du har brugt på at rejse til den destination, som dit fly skulle have taget dig til.

Du kan selvfølgelig også få kompensation for alle de penge, du har brugt på at bo på hotel i forbindelse med flyrejsen.

Du har som udgangspunkt ret til følgende i tilfælde af flyforsinkelser på over 3 timer:

 • 250 euro for flyvninger under 1.500 km/passager.
 • 400 euro for flyvninger over 1.500 km inden for EU/passager.
 • 400 euro for flyvninger mellem 1.500 og 3.500 km/passager.
 • 600 euro for flyvninger på mere end 3.500 km/passager.

For rejser uden for EU kan flyselskabet reducere kompensationen med 50 %, hvis du ankommer mellem tre og fire timer forsinket til destinationen.

Hvis dit fly ankommer mere end tre timer efter det planlagte ankomsttidspunkt eller aflyses inden for 14 dage efter afgang, kan du muligvis kræve EC261-kompensation.