beregn kompensation aflyst fly

Beregn kompensation aflyst fly nemt og hurtigt

Indholdsfortegnelse

Beregn kompensation aflyst fly nemt og hurtigt

Hvis du har været på et fly for nylig, er der stor sandsynlighed for, at du har været udsat for en forsinkelse eller aflysning. Og hvis det er sket for dig, spekulerer du sikkert på, om du kan få kompensation for det.

Det korte svar er ja!
Du kan have ret til at få penge tilbage i henhold til EU-lovgivningen, hvis dit fly er forsinket eller aflyst. Det længere svar er, at det afhænger af, hvor længe dit fly var forsinket eller aflyst, og om det skyldtes omstændigheder, som flyselskabet ikke havde indflydelse på (f.eks. dårligt vejr).

Men hvad så, når din kuffert forsvinder?
Er der nogen regler for, hvad flyselskaberne skal gøre i den situation? 

 • Er dit fly forsinket eller aflyst?
 • Er dit fly overbooket?
 • Er din bagage blevet væk eller ødelagt?

Dine rettigheder på flyrejsen gælder i EU

 

Dine flyrettigheder gælder, hvis du:

 • flyver fra et EU-land til et land enten inden for eller uden for EU.
 • flyver fra en lufthavn uden for EU til en lufthavn i EU med et EU-flyselskab.
 • mellemlander uden for EU som en del af en rejse, der startede i EU, eller som en del af en hjemrejse til et EU-land med et EU-selskab (købt som en samlet reservation).
 • er mødt op i check-in i lufthavnen senest 45 minutter før den planlagte afgang.
Beregn kompensation aflyst fly, nedenfor og se hvordan du er stillet.

easyjet kompensation, lufthansa strejke

Beregn aflyst fly kompensation og dine rettigheder

Læs vores artikler, hvis du oplever..

Her hos Flybilletguiden.dk har vi lavet en oversigt over punktligheden af 19 udvalgte flyselskaber med flest passagerer i Københavns Lufthavn. 2 ud af de 19 største var der ikke data på.

Det drejer sig om: Ryanair og Danish Air Transport (DAT).

De flyselskaber, der har flest passagerer i Københavns Lufthavn, er Ryanair og Danish Air Transport. Vi har lavet en oversigt over deres punktlighed, som viser, at Lufthansa Group er udfordret på trods af sin flotte placering fra Skytrax.

Det er måske årsagen til at det tyske flyselskab kommer på en 15. plads med 28,49 % forsinkelser. Det svarer til, at lidt over hver fjerde flyvning er forsinket.

Du har som udgangspunkt ret til følgende i tilfælde af flyforsinkelser på over 3 timer:

 • 250 euro for flyvninger under 1.500 km/passager.
 • 400 euro for flyvninger over 1.500 km inden for EU/passager.
 • 400 euro for flyvninger mellem 1.500 og 3.500 km/passager.
 • 600 euro for flyvninger på mere end 3.500 km/passager.

For rejser uden for EU kan flyselskabet reducere kompensationen med 50 %, hvis du ankommer mellem tre og fire timer forsinket til destinationen.

EU-passagerrettigheder EC 261 og beregn kompensation aflyst fly

Hvis du har hørt, at din rejse vil blive påvirket af en aflysning, kan det betale sig at kende til EC 261.

 

EC 261 er en af de mange love, som Europa har indført for at hjælpe rejsende med at få deres penge tilbage. Den blev indført for at afskrække flyselskaberne fra at aflyse flyvninger i sidste øjeblik og give passagererne lidt mere kontrol over deres rejseplaner.

I afsnittene om flyaflysninger står der, at hvis et flyselskab
aflyser en flyafgang mindre end 14 dage før afgang, skal det betale op til 600 EUR i kompensation til hver berørt passager.

Det betyder, at hvis du gør din research og sikrer dig, at du er dækket af alle relevante love inden din rejse, kan du ende med at få lidt ekstra penge i lommen (ikke dårligt for noget, der førhen skete hele tiden)

.

Undtagelser: Når du ikke kan få erstatning

Det kan være utroligt frustrerende at få et aflyst fly, når man har et aflyst fly. Men der er nogle omstændigheder, hvor flyselskaberne ikke behøver at betale kompensation.

Flyselskaberne behøver ikke at betale kompensation, hvis de kan tilbyde et erstatningsfly med samme afgangs- og ankomsttidspunkt som det oprindelige fly. Du kan tjekke de nøjagtige krav på vores side om 
kompensation ved flyaflysning.

Flyselskaberne behøver heller ikke at betale kompensation, hvis der var ekstraordinære omstændigheder i spil. Det betyder, at hvis der opstod en ekstraordinær situation, som flyselskabet ikke var herre over, men som gjorde en aflysning nødvendig, skal der ikke betales kompensation.

Beregn kompensation aflyst fly i dag og se hvad du har krav på!