Rejseforsikring

Indholdsfortegnelse

Husk at være dækket ind når du skal afsted på ferie

Hvis du er ved at planlægge en familieferie i udlandet, eller hvis du tager på ferie med dine venner, så vil en god rejseforsikring altid være et godt valg. Det kan variere meget fra selskab til selskab og derfor er det vigtigt at undersøge forskellige muligheder og få samlet den bedste rejseforsikring til dit behov.

Flyforsinkelse?​
s

En god rejseforsikring

En god rejseforsikring dækker alt fra sygdom til tyveri. Derfor et must for alle, der gerne vil have en tryg ferie i udlandet. Den giver dig mulighed for at holde øje med dine ejendele og hjælper dig med at finansiere eventuelle ødelæggelser på feriehuset eller bilen i Danmark. 

 

En rejseforsikring kan også hjælpe dig ved blodpropper og skader, som opstår undervejs på turen, samtidig med at den sørger for lindring af deres smerter ved en mulig behandling.

 

Nogle forsikringsselskaber tilbyder endda ubegrænset medicinsk behandling under en rejse i udlandet, så du ikke skal bekymre dig om et overforbrug hvis nogen bliver alvorligt syge undervejs. Nogle selskaber leverer desuden dækning til husstandens genstande på feriestederne samt bildeler til bilerne – alt dette kan du finde ved at se mere på deres respektive hjemmeside!

Når Udenrigsministeriet fraråder rejser

Her er en vigtig opdatering om rejseforsikringer, da coronavirus-pandemien er slut.

Da den var på sit højeste, var det en standardregel hos de danske rejseforsikringsselskaber, at når Udenrigsministeriet frarådede at rejse til et land, dækkede din rejseforsikring dig ikke, hvis du trodsede rådet og rejste til landet alligevel.

Men fra den 15. oktober 2021 skiftede Udenrigsministeriet tilbage til deres oprindelige rejserådgivning. Det betyder, at Udenrigsministeriets rejseadvarsler nu igen omhandler generelle sikkerheds- og trusselsniveauer rundt om i verden.

Det betyder også, at din enkeltrejseforsikring højst sandsynligt ikke vil dække dig, hvis du rejser til et land, hvor Udenrigsministeriet fraråder dig at rejse.

Men selv her måtte rejseforsikringsselskaberne tilpasse sig, da coronavirus-pandemien var på sit højeste. De tilbød derfor en ekstraordinær dækning i orange og røde lande.

Husk at købe din forsikring INDEN DU REJSER

Husk at købe din rejseforsikring, inden du tager af sted. Det er supervigtigt!

Du kan købe din rejseforsikring i sidste øjeblik, f.eks. på afrejsedagen, men rejseforsikringen skal være købt inden du rejser fra Danmark. Din rejseforsikring er ikke gyldig, hvis du køber den, efter du er rejst.

Hvis du gør en skade, og rejseforsikringsselskabet har mistanke om, at du har købt din rejseforsikring efter afrejsen, kan de bede dig om at sende beviser, f.eks. i form af flybilletter. Så husk at købe forsikringen, før du rejser!

En god tjekliste

Forsikringsselskaberne har forskellige udvidelser, som du kan tegne på dit abonnement. Afhængigt af din aktuelle situation og dine behov vil det være en god idé at undersøge, hvilke muligheder du har for at udvide din rejseforsikring.

Søg erstatning for flyforsinkelser og / eller aflysninger

De fleste danskere tager for givet, at de er beskyttet, hvis deres fly bliver forsinket eller aflyst. Men det er ikke altid tilfældet.

 

 • Hvis dit fly er forsinket med minimum tre timer
 • Hvis flyet bliver aflyst
 • Hvis flyet er overbooket

Hvis du oplever blot et af disse tre eksempler, så er det ganske nemt for dig at søge erstatning, og det kan i høj grad betale sig.
Kilde: https://taenk.dk/raadgivning-og-rettigheder/rettigheder-ved-flyrejser

Hvad er en rejseforsikring?

Rejseforsikringer er til for at beskytte dig mod det uventede.

 

Den dækker de økonomiske omkostninger i forbindelse med din rejse, hvis du bliver syg, kommer til skade eller på anden måde udsættes for uforudsete hændelser, som du er forsikret for. Det kan f.eks. være, at dine ejendele bliver stjålet.

 

Du kan også få lægehjælp i tilfælde af en pludselig ulykke eller skade, mens du er på ferie.

 

Når det drejer sig om rejseforsikring, er det vigtigt at vide, hvad du går ind til. Derfor har vi samlet dette omfattende overblik over alt, hvad du skal vide om rejseforsikringer, så du kan træffe det rigtige valg, når du køber din rejseforsikring.

 

Du finder bl.a. oplysninger om:

 

1) Alle de vigtigste typer rejseforsikringer på det danske marked

2) Geografisk dækning

3) De forskellige dækninger, der er inkluderet i rejseforsikringer

4) Dækningsniveauet

5) Hvordan du finder en billig rejseforsikring

 

Når du planlægger din næste rejse, er det vigtigt at sikre dig, at du har den rigtige rejseforsikring.

 

Der findes flere forskellige typer af rejseforsikringer på det danske marked. De mest almindelige er årsrejseforsikringer og enkeltrejseforsikringer, som henvender sig til to forskellige typer af rejsende. 

Hvad er en årsrejseforsikring?

En årsrejseforsikring er en rejseforsikring, der dækker et ubegrænset antal rejser i et helt år. Hver rejse må dog højst vare en måned (kan variere fra selskab til selskab).

Den er god for folk, der planlægger at tage på flere rejser i løbet af samme år, eller for dem, der planlægger at tage på lange backpacker-eventyr og ikke ønsker at skulle købe en rejseforsikring, hver gang de tager på rejse.

Grunden til, at årsrejseforsikringer er så populære, er, at de giver dig mulighed for at tage så mange rejser, du vil, i løbet af året – uden at skulle betale for hver enkelt rejse separat. Desuden kan du bruge den til alle rejsemål i verden, ikke kun dem, der er dækket af dit hjemlands rejseforsikringspolice.

Hvad er en enkeltrejseforsikring?

Enkeltrejseforsikring er en rejseforsikring, der dækker en enkelt rejse. Du vælger afrejse- og hjemrejsedatoer, når du køber din enkeltrejseforsikring, og forsikringen er kun gyldig i den periode, du vælger.

Hvis du skal på ferie i en enkelt uge og ikke har andre umiddelbare planer om at rejse i år, er der en god chance for, at en enkeltrejseforsikring er den bedste og billigste løsning for dig.

Du kan få mere at vide om, hvilken type forsikring der passer til dig, ved at læse vores guide om, hvordan du køber en rejseforsikring.

Hvad dækker en rejseforsikring?

Hvad er vigtigt med en rejseforsikring?

 

Hvis du skal på ferie, kan det være et springende punkt at have en rejseforsikring. Det er nemlig dyrt at blive indlagt i et hospitalet, hvis der skulle ske noget galt undervejs. En god rejseforsikring kan sikre dig mod eventuelle udgifter i tilfælde af sygdom eller ulykke.

 

Hvilke typer af rejser dækkes af en forsikring?

 

Rejser både inden for og udenfor Europa dækkes ikke af samme forsikringsselskab, da forskellige juridiske regler giver forskellige muligheder for at få erstatning.

 

Er du på vej ud af EU, er det ekstra vigtigt at have en god rejseforsikring. En rejseforsikring dækker bl.a. sygebehandling og hjemtransport, men du kan også købe forsikringer mod forsinkelser og afbestillinger. Her kan du læse mere om, hvad en rejseforsikring dækker.

 

Du kan vælge en årsrejseforsikring udenfor EU, hvis du rejser ofte, eller du kan købe en enkeltrejseforsikring, som kun gælder en bestemt rejse. Skal du være væk lang tid, skal du være opmærksom på, at mange årsrejseforsikringer kun dækker i optil 60 dage, og at din private indboforsikring normalt kun dækker i indtil tre måned,

 

Rejser du indenfor EU/EØS er du dækket af “det blå sygesikringskort”, læs mere på borger.dk 

Læs mere om EU og EØS landene på EU-Oplysningen 

 

Hvad er vigtigt?

Vigtige elementer i en rejseforsikring er, at det dækker forsinkelse af fly, busser, tog og færger. Dertil kommer den såkaldte bagageforsikring. Denne dækker for eksempel skader på din bagage ved brand eller tyveri samt hvis du mister en del af din bagage undervejs i ferien. 

Stil dig selv nogle spørgsmål: 

 • Hvilken type rejse skal du på – og er du dækket?
 • Almindelig sygdom – hvad gælder?
 • Kronisk og eksisterende sygdom – hvad skal du være opmærksom på?
 • Hvad hvis min rejse bliver ødelagt – hvad gælder så?
 • Hvad hvis jeg får brug for hjemtransport – hvordan er jeg dækket?
 • Hvad hvis jeg kører på bilferie?
 • Hvad hvis jeg lejer et motorkøretøj på min ferie?
 • Rejsen er købt via kreditkort – hvad gælder?

 

Få dækket din familie med rejseforsikring

Hvis du rejser med din familie, er det vigtigt at tegne en rejseforsikring, der dækker hele familien. En forsikring til familierejser kan hjælpe dig på mange måder, f.eks. ved at dække lægeudgifter og udgifter i forbindelse med et mistet eller stjålet pas.

Den beskytter også mod aflysning, mistet afrejse eller tab af bagage ved at yde beskyttelse i op til 17 dage på årsbasis.

Selv om en rejseforsikring kan virke som en unødvendig ekstraudgift, er det ikke en god idé at spare penge på den. I sidste ende kan en rejseforsikring spare dig mange tusinde kroner. Hvis du for eksempel bliver alvorligt syg i udlandet og skal flyves hjem, kan du få en regning på op til 500.000 kroner.

Tjek markedet inden du køber

Hvis du planlægger en rejse, kan du være fristet til at købe en rejseforsikring med det samme. Men før du gør det, er det vigtigt at undersøge, hvad der findes på markedet.

Du kan købe en rejseforsikring gennem dit forsikringsselskab, det rejsebureau, du benytter, eller et uafhængigt selskab. Før du vælger en af disse muligheder, er det vigtigt, at du laver din research – sørg for, at policen dækker alle de risici, der er forbundet med din rejse.

Mange forsikringsselskaber tilbyder rejseforsikringer som en del af deres hjem- eller familieforsikringer, hvilket kan være billigere end at købe separate forsikringer – især hvis du rejser ofte i løbet af året.

Vi anbefaler Findforsikring.dk

Få oversigt over din rejseforsikring hos Findforsikring.dk, og få 3 tilbud helt gratis – samt spar optil 30% på din forsikring.
Du kan sammenligne priser og dækning fra forskellige selskaber, der giver dig et stort overblik og sparer dig masser af tid.