corendon airlines

Corendon Airlines – hvis dit fly bliver aflyst

Indholdsfortegnelse

Corendon Airlines aflyst eller forsinket?

Corendon Airlines er et tyrkisk luftfartsselskab med hovedkontor i Istanbul Atatürk Lufthavn. Corendon Airlines blev grundlagt i 2006 og er siden da vokset til at blive et af de mest fremtrædende luftfartsselskaber i Europa.

Flyselskabet tilbyder direkte flyvninger til over 120 destinationer verden over, herunder populære feriedestinationer som Spanien, Frankrig, Italien, Kroatien og Grækenland. Selskabet tilbyder også charterflyvninger til mange destinationer som New York City, Los Angeles og San Francisco.

Corendon Airlines er en del af Corendon Group, som ejer flere andre virksomheder, herunder hoteller og rejsearrangører.

 

Har du været udsat for en flyforsinkelse eller en flyaflysning med Corendon Airlines Europe, kan du være berettiget til kompensation. 

Der er 3 primære kriterier for, hvornår du kan få erstatning:

 • Forsinkelsen skal være mere end 3 timer, og en flyaflysning skal medføre mere end 2 timers forsinkelse.
 • Start eller slutdestination skal være inde i EU
 • Forsinkelsen / aflysningen må ikke skyldes ekstraordinære omstændigheder

Læs mere om detaljerne og undtagelserne på disse sider: flyforsinkelse og flyaflysning.

Hvad siger EUs passagerrettigheder?

EU’s passagerrettigheder siger, at passagerer har ret til erstatning, hvis en flyrejse bliver aflyst eller udsat for længere tids forsinkelse.

EU-forordningen om passagerrettigheder siger dog også, at flyselskabet ikke skal betale erstatning, hvis aflysningen skyldes ”usædvanlige omstændigheder, som ikke kunne have været undgået”.

EU-domstolen og din ret til at få kompensation

EU-Domstolen fastslår nu i en opsigtsvækkende dom, at en strejke hos luftfartsselskabet ikke skal betragtes som en ”usædvanlig omstændighed”.

Dermed går Domstolen imod forslaget til afgørelse fra Generaladvokaten, der i sit forslag til en dom var nået frem til den modsatte konklusion.

De er et stort flyselskab og kræver, at de samme regler overholdes for enhver annullering eller forsinkelse. Hvis der er afgange aflyst på grund af strejkerne, eller du pludselig får at vide, at flyet er blevet helt aflyst, så har du stadig visse passagerrettigheder, som du kan bruge.

Luftfartsselskaber vil normalt underrette dig efter 2 timer i forvejen for at undgå forsinkelser. I dette tilfælde kan du have flere fordele. Generelt vil du modtage mad og drikke til luftfartsselskabernes udgifter.

Corendon Airlines Kompensation for flyaflysning

Corendon Airlines skal enten finde et andet fly til dig eller give dig en fuld refusion. Selv om flyafgange ofte afbrydes af en uventet flyaflysning, kan det være nødvendigt at finde ud af, om flyet er blevet aflyst, og om det kan hjælpe med at betale for dette.

Corendon Airlines skal betale sine kunder
maksimalt 600 EUR i kompensation. Hvis dit fly bliver aflyst uden varsel, eller hvis du aflyser dit fly mindst 14 dage før flyets afgangstidspunkt, har du ret til at få kompensation fra Corendon Airlines.

Corendon Airlines Kompensation for forsinkelse

Corendon Airlines kan ikke kompensere for flyaflysninger, hvis der er tale om ekstraordinære omstændigheder.

Vi definerer ekstraordinære omstændigheder som situationer, som ligger uden for vores kontrol, men som gør en aflysning nødvendig.

Eksempler på ekstraordinære omstændigheder:

 

 • Uundgåelige sikkerhedsrisici
 • Politisk ustabilitet
 • Lukning af lufthavn eller luftrum
 • Uheldige vejrforhold
 • Fugle, der flyver ind i motoren
 • Strejker

Dog er der en undtagelse hvis rejseselskabet kunne have forhindret problemet.

easyjet kompensation, lufthansa strejke

Overbooking Corendon Airlines refundering

Forsinkelsen skal dog minimum være på to timer, og flyet skal afgå fra en EU-lufthavn ELLER være registreret i EU. Boardingafvisningen giver dig ret til at vælge mellem enten;

 • refusion inden for syv dage af den fulde købspris af billetten for den del eller de dele af rejsen, der ikke blev foretaget OG hvis det er relevant en returflyvning til første afgangssted
 • omlægning af rejsen til vedkommendes endelige bestemmelsessted ved førstgivne lejlighed.
 • ændring af reservationen til et senere tidspunkt efter eget valg

Kræv den kompensation som du har ret til nu!

Du har ret til at få kompensation for alle de penge, du har brugt på at rejse til den destination, som dit fly skulle have taget dig til.

Du kan selvfølgelig også få kompensation for alle de penge, du har brugt på at bo på hotel i forbindelse med flyrejsen.

Du har som udgangspunkt ret til følgende i tilfælde af flyforsinkelser på over 3 timer:

 • 250 euro for flyvninger under 1.500 km/passager.
 • 400 euro for flyvninger over 1.500 km inden for EU/passager.
 • 400 euro for flyvninger mellem 1.500 og 3.500 km/passager.
 • 600 euro for flyvninger på mere end 3.500 km/passager.

For rejser uden for EU kan flyselskabet reducere kompensationen med 50 %, hvis du ankommer mellem tre og fire timer forsinket til destinationen.

Hvis dit fly ankommer mere end tre timer efter det planlagte ankomsttidspunkt eller aflyses inden for 14 dage efter afgang, kan du muligvis kræve EC261-kompensation.

Hvordan får jeg kompensation ved aflyst fly hos Corendon Airlines?

Vi ved, hvor frustrerende det kan være, og vi er kede af det, du har været igennem.

Den gode nyhed er, at hvis dit fly blev forsinket eller aflyst, kan du muligvis få kompensation.

Men den dårlige nyhed er, at for at få kompensation skal du indgive et krav. Det kan være en kompliceret proces – især hvis du ikke er sikker på, hvem du skal kontakte, eller hvilke formularer du skal udfylde.

Heldigvis for dig er vi her for at hjælpe dig! Vi har samlet alle de oplysninger, du har brug for om indgivelse af erstatningskrav i forbindelse med flyforsinkelser og -aflysninger, så det ikke føles så overvældende næste gang, der sker noget lignende.

GØR DET SELV

Du kan vælge at tage sagen i egen hånd og anlægge sag mod flyselskabet for at få erstatning. Det betyder, at du selv opretter en erstatningssag hos flyselskabet og følger den, indtil flyselskabet giver dig deres svar på din erstatningssag.

Den store fordel ved selv at køre en erstatningssag mod flyselskabet er, at du beholder hele erstatningsbeløbet; det kan dog være overvældende, hvis det er noget nyt for dig.

En af ulemperne kan være, at det kan være overvældende at skulle håndtere klageprocessen selv. Ved at bruge vores 
onlineberegner kan du dog få så meget som muligt ved at få vist, hvad du skal gøre for at indsende dit erstatningskrav.

Vi anbefaler, hvis du vil have hjælp til kompensation ved Corendon Airlines