Hvornår skal jeg være i lufthavnen

Hvornår skal jeg være i lufthavnen? Få det overblik

Indholdsfortegnelse

Hvor lang tid før man skal flyve skal man være i lufthavnen?

Hvornår skal jeg være i lufthavnen?

Det er et spørgsmål, som mange stiller inden deres flyrejse. Og jeg ved godt hvorfor: Du vil ikke gå glip af dit fly, men du vil også gerne være der tidligt nok, så du ikke sidder fast i en lang kø ved sikkerhedskontrollen.

Det er en svær balance, men det er ikke umuligt!

Her er nogle tips til, hvordan du kan planlægge din ankomst, så du kan nyde din rejse med mindst mulig stress:

-Ankom mindst 2 timer før dit fly, hvis du har indchecket bagage. Indchecket bagage skal checkes ind mindst en time før afgang, og nogle gange er sikkerhedskøen længere end forventet. Hvis du har mere end én indchecket bagage, skal du lægge yderligere en time til for hver ekstra bagage.

-Hvis du flyver indenrigs og kun har håndbagage uden indchecket bagage, skal du ankomme 30 minutter før planlagt afgangstidspunkt. Det giver tid til at tage højde for overbelastning ved gaten og i sikkerhedskøen, før boardingen begynder.

De fleste flyselskaber anbefaler, at du ankommer mindst to timer før afgang. Det giver dig masser af tid til at klare eventuelle køer ved check-in, sikkerhedskontrol og paskontrol.

Det betyder også, at du ikke bliver presset eller stresset af at skulle skynde dig gennem din rejse.

Der er ofte lounger, hvor du kan slappe af, mens du venter på dit fly.

Hvorfor skal man være i lufthavnen 2 timer før?

Det er der et par grunde til. For det første er der sikkerhedslinjer, som du skal igennem. 

 

Disse kan tage lang tid, hvis der er travlt, og de er ikke altid effektive eller organiserede. Du ønsker ikke at gå glip af dit fly på grund af en lang kø i sikkerhedskontrollen!

 

Den anden grund er på grund af check-in-tiderne for dit fly. Hvis du ikke checker nogen bagage ind, bør du kunne komme ombord på flyet med så meget tid til overs, at du kan få en snack eller noget fra lufthavnsrestauranten, inden du går om bord.

 

Hvis du har bagage, der skal checkes ind, skal de dog have tid til at sørge for, at den bliver læsset ind i flyet, før alle andre går om bord, så de ikke skal vente, mens de læsser alt af og læsser det ind igen senere under flyvningen – hvilket ville forlænge din rejse endnu mere!

 

Der er mange ting, der kan gå galt i løbet af de to timer, så det er bedst at være forberedt.

 

Hvis du rejser med et charterflyselskab, er det bedst at tjekke ind mindst 1 time før afgang.

 

Hvis du flyver med et kommercielt flyselskab, anbefaler vi, at du ankommer til lufthavnen 2 timer før dit fly.

Det giver dig tid til at slappe af og nyde din rejse uden at føle dig presset.

Hvornår skal man senest checke ind?

Det er nemt at blive fanget af spændingen ved at planlægge din næste rejse, men glem ikke, at du skal sørge for, at du og din bagage ankommer til tiden til check-in og boarding.

Vi anbefaler, at du ankommer til lufthavnen mindst to timer før dit flys afgang, så du har tid nok til check-in og sikkerhedskontrol, især i højsæsonen, sommersæsonen og travle ferieperioder.

Du kan senest checke ind

Danmark – Norge

Seneste check in

Billund

45 minutter

Esbjerg

30 minutter

København (terminal 3 – v/SAS)

45 minutter

Stavanger

45 minutter

 

Danmark, indenrigs.                 

Seneste check-in

Bornholm

30 minutter

København

30 minutter

København (Ved Transit)

45 minutter

København (uledsagede børn)

60 minutter

Midtjylland

30 minutter

Billund

45 minutter

Aalborg

45 minutter

 

Finland

Seneste check in

Helsinki

40 minutter

Kajaani

40 minutter
  

Danmark – Scotland

Seneste check in

Aberdeen

45 minutes

  

Norge, indenrigs.                      

Seneste check-in

Oslo

45 minutter

Stavanger

45 minutter

Stord

45 minutter

Florø

45 minutter

 

Norge – Danmark.                    

Seneste check-in

Billund

45 minutter

Esbjerg

45 minutter

 

 

Tyskland

Seneste check-in

Saarbrücken 

30 minutter

Berlin

45 minutter

 

Charter (og andre intl. destinationer

Tider                           

Aalborg

2 timer

Aarhus

2 timer

Billund

2 timer

København

2 timer

Kilde: https://dat.dk/faq/hvornar-skal-man-senest-vaere-checket-ind

Hvornår skal man være i lufthavnen og tjekke ind før en indenrigsflyvning?

Når du rejser med internationale og indenrigsflyvninger, er den sidste mulige check-in mellem 20-45 minutter før afgang, og check-in kan i de fleste tilfælde foretages online hjemmefra.

Mødetidspunktet i lufthavnen er derfor for det meste op til dig og afhænger meget af, om du har brug for at få en bid mad inden afgang eller vil shoppe i Dutyfree.

Hvis du rejser i bil, skal du være ankommet mindst 15 minutter før afgang. Hvis du tager offentlig transport, anbefales det, at du ankommer mindst 30 minutter før afgang.

Stil dig selv et par spørgsmål:

  • Er det en særlig travl tid på året?
  • Skal du checke ind i lufthavnen?
  • Har du bagage, der skal checkes ind?
  • Er det en fuldstændig katastrofe, hvis du ikke når flyet?
  • Er gaten langt væk fra sikkerhedskontrollen?

Hvornår skal man være i lufthavnen og tjekke ind ved internationale flyrejser?

Hvis du flyver internationalt, er det bedst at ankomme til lufthavnen to timer før dit fly. Det giver dig tid til at tjekke ind, hente din bagage, gå gennem sikkerhedskontrollen og komme til din gate.

I de fleste tilfælde er det mere end nok tid – men det giver plads til eventuelle uforudsete forsinkelser.

Hvis du tager et direkte fly til en destination uden for EU, anbefales det, at du ankommer til lufthavnen tre timer før afgangstidspunktet. Dette er ofte også det tidspunkt, hvor check-in åbner.

Det er altid en god idé at tjekke det specifikke flyselskabs anbefaling af mødetidspunktet i lufthavnen. Du kan finde dette på deres websteder. Her kan du også tjekke, hvordan du ansøger om kompensation for flyforsinkelse, hvis det bliver relevant.

Fordele ved at check ind online?

Du er i lufthavnen, og der er lang vej at gå, før du skal om bord på dit fly. Du går hen til check-in-skranken, men der er en lang kø, og personen foran dig har tasker fulde af ting.

 

Hvad gør du så?

 

Du kunne vente i køen og håbe på, at det går hurtigt. Eller du kan bruge online eller mobil check-in og spare tid!

Online og mobil check-in reducerer den tid, som kunderne normalt bruger ved lufthavnens check-in-skranke. 

 

De fleste lufthavne har en særlig bagageudleveringsskranke til kunder, der allerede har checket ind.

Hvornår skal jeg være i lufthavnen? Gode råd

Hvornår skal jeg være i lufthavnen spar tid

Check ind hjemme fra og spar tid

Er du altid sent ude af døren? Vi kender følelsen.

Hvis du er sent på den for at nå et fly, skal du ikke være bekymret – du kan tjekke ind hjemmefra og spare dig selv for en masse tid i check-in-køen.

Du skal blot logge ind på dit flyselskabs websted eller downloade deres app og udskrive dit boardingkort derhjemme. Så kan du komme hurtigt igennem sikkerhedskontrollen og komme direkte til gaten med et minimum af besvær!

Hvis du er på udkig efter en billig flyrejse, kan du være fristet til at vente med at booke til sidste øjeblik. Men afhængigt af flyselskabet kan du også løbe en større risiko for at blive nægtet adgang på grund af overbooking.

Hvis du tjekker ind til sidst, kan du også forvente at have færre muligheder for siddepladser. Du vil derfor sikre dig et bedre sæde ved at være tidligere ude og check ind hjemme fra. Dette gælder især for lavprisselskaber.

Fly på det rigtige tidspunkt og undgå kø

Trafikken i lufthavnen er særlig slem omkring helligdage, især dagen før Thanksgiving, juleaften og nytårsaften. Det er alle tidspunkter, hvor folk rejser for at besøge familie og venner, og lufthavnene kan derfor blive ekstremt overfyldte.

 

Problemet er, at lufthavnene har begrænset plads til rådighed til at parkere flyene. Det betyder, at flyene må stå i kø for at lette, hvilket kan føre til forsinkelser for passagererne. 

 

Faktisk er den gennemsnitlige forsinkelsestid ca. 20 minutter for indenrigsflyvninger og over en time for internationale flyvninger!

 

Hvis du ønsker at undgå menneskemængder og lange køer i lufthavnen, er det bedst at undgå at vælge fly, der afgår i de travleste perioder.

 

Det værste tidspunkt er fredag eftermiddag mellem kl. 16 og 20, hvor forretningsrejsende vender tilbage fra deres arbejdsuge og fritidsrejsende tager på weekendtur.

 

Undersøgelser har vist, at flyvninger tidligt om morgenen er mindre tilbøjelige til at blive forsinket end flyvninger om eftermiddagen og aftenen. For at undgå forsinkelser er det bedst at flyve før kl. 8 om morgenen. Herefter øges forsinkelserne, indtil de når deres højdepunkt omkring kl. 18.00.

 

Det travleste tidspunkt på dagen for flyvninger er mellem kl. 11 og 01.00, efterfulgt af en stilstand fra kl. 14.00 til 17.00. Der er mindst travlhed i lufthavnen fra kl. 05.00-7.00 og fra kl. 20.00-23.00.

hvornår skal jeg være i lufthavnen tips

Pak parfume, væsker o.lign øverst i din håndbagage

Hvis du rejser med håndbagage, skal du pakke elektronik og væsker øverst, så de er nemme at få ud af bakken ved sikkerhedskontrollen. Sikkerhedskøerne er lange nok uden at skulle rode i din taske for at finde det, du skal bruge!

Kun begrænsede mængder væsker kan medbringes gennem sikkerhedskontrollen.

Det gælder bl.a. drikkevarer på flaske, lotion, parfume, kosmetik, toiletartikler og alle frosne væsker. Væsker i beholdere på over 100 ml må ikke passere sikkerhedskontrollen – pak dem i stedet i din kuffert. 

 

Samtidig skal væsker i håndbagagen være pakket i en gennemsigtig, genlukkelig pose på højst 1 liter.
Der er kun tilladt én pose pr. person.

Benyt dig af lufthavnens apps

Det er en stressende tid for os alle sammen, men hvis du flyver fra Københavns Lufthavn, er der et par apps, der kan hjælpe dig med at få din rejse til at forløbe så gnidningsløst som muligt.

En app som kan være god er MiFlight. Denne app giver dig mulighed for at holde øje med køstatus i lufthavnen flere timer før din planlagte afgangstid. Du kan således bedre afgøre via denne app, om du skal ankomme fire eller tre timer før du skal boarde.

Mange lufthavne har også tjenester, der giver dig mulighed for at abonnere på opdateringer om køernes længde i terminalen.

Du kan også vælge at følge din afgang på Københavns Lufthavns app, som informerer dig om eventuelle aflysninger af fly eller ændringer i tidsplanen. Denne app vil også informere dig om den aktuelle flyplan, hvis du rejser uden for Europa eller Schengen.

Kom i god tid når du skal ud at rejse

Du har planlagt alt, og du er klar til at tage af sted. Men du har et par ting, der skal ordnes i sidste øjeblik, før du kan gå om bord på flyet. Her er, hvad du skal gøre:

1. Ankom til lufthavnen i god tid – især hvis du rejser uden for Europa og Schengenområdet. Selv hvis du har checket ind hjemmefra, skal du stadig ankomme til lufthavnen mindst 2 timer før afgang for europæiske flyvninger og 3 timer før for flyvninger uden for Europa. Du skal dog altid tjekke det enkelte flyselskabs krav til check-in-tid.

2. Du kan gå direkte til sikkerhedskontrollen, hvis du kun har håndbagage med. Hvis du også medbringer en kuffert, skal den først afleveres ved skranken sammen med din bagage, før du kan gå videre til sikkerhedskontrollen. Husk at udskrive bagagelabels ved en maskine, inden du afleverer din bagage.

3. Du skal selv tjekke ind ved en check-in-maskine eller ved indtjekningsskranken, hvis du ikke har gjort det hjemmefra.

Fem gode råd til at komme hurtigt igennem lufthavnen

Er du typen, der hader at spilde tid på at vente i lufthavnen?

Hvis ja, så følg disse 5 trin for at komme hurtigst muligt gennem lufthavnen:

1. Check ind hjemmefra enten på din mobil eller via internettet.

2. Udskriv dit boardingkort på forhånd.

3. Medbring kun håndbagage, så du undgår at skulle tjekke din bagage ind ved skranken.

4. Vær forberedt på sikkerhedskontrollen ved at have pakket din håndbagage ordentligt.
5. Check hjemmefra hvor din gate er, og hvordan du hurtigst kommer derhen.

Hvis du følger disse trin, kan du på en god dag være i lufthavnen 20 minutter før boarding –

og det er uden forhindringer på din vej som kan give forsinkelser!

Forsinkelser sker, men det betyder ikke, at du behøver at finde dig i dem. Du kan være berettiget til op til 600 EUR, hvis dit fly er blevet forsinket, aflyst eller overbooket inden for de sidste 3 år.