Kaos fortsætter: Ny Lufthansa strejke og 5 SAS fly aflyst

Hos Flybilletguiden.dk arbejder vi sammen med bla. 
Flypenge.dk, som kan beregne din flykompensation, og kører din sag hele vejen. No Cure No Pay.

Flybilletguiden

Indholdsfortegnelse

Lufthansa Strejke kaos fortsætter: Alle flyafgange aflyst

Torsdag d. 13 marts 2024 blev 141 flyafgange fra Hamburg Lufthavn aflyst på grund af en strejke blandt sikkerhedspersonalet.

Berlin Brandenburg lufthavn i Tyskland, som torsdag morgen står nærmest tom. Carsten Koall/Ritzau Scanpix

Danske afgange aflyst pga. Lufthansa strejke torsdag

Hvis du havde planlagt at tage et fly fra Hamburg Lufthavn torsdag, er der desværre dårlige nyheder.

Sikkerhedspersonalet i lufthavnen i byen – samt i fire andre lufthavne – har valgt at gå i strejke torsdag. Som følge heraf er samtlige 141 afgange blevet aflyst.

Den tyske fagforening Verdi har meddelt dette i en pressemeddelelse, ifølge mediet Check-in.

I sidste uge kunne kabinepersonalet hos Lufthansa annoncere en strejke, der ville påvirke 28 afgange til og fra Danmark, hvilket ville påvirke op mod 4.000 passagerer som følge af de varslede strejker i Tyskland.

 

Blandt de 141 afgange, der skulle have lettet fra Hamburg Lufthavn torsdag, var der planlagt fem afgange med SAS.

I løbet af torsdagen skulle Hamburg Lufthavn have håndteret flyafgange og -ankomster for omkring 40.000 passagerer ifølge Check-in.

 

I øjeblikket arbejder flyselskaberne på at ombooke passagererne.

 

“For at kompensere for de aflyste flyafgange kan der forventes talrige ombookinger til fredag den 15. marts 2024 og de følgende dage. Flyselskaberne havde oprindeligt planlagt 151 afgange og 158 ankomster til Hamburg Lufthavn fredag. Flyene forventes derfor at være meget efterspurgte,” oplyser lufthavnen.

 

Strejken starter onsdag aften kl. 22 og slutter nøjagtigt et døgn senere. Det påvirker lufthavnene i Hamburg, Berlin, Köln/Bonn, Stuttgart og Karlsruhe/Baden-Baden.

Når kabinepersonalet ved lufthansa strejker hvad gør jeg?

Hvis Lufthansa har aflyst dit fly som følge af strejken den 7. februar 2024 eller den 20. februar 2024, d. 6 marts 2024 eller d. 9 marts 2024, d. 12 marts 2024 og d. 13 marts 2024, er der flere forhold, du skal være opmærksom på.

 

Når kabinepersonalet strejker, og det resulterer i aflysninger eller forsinkelser af flyvninger, kan passagerne have visse rettigheder afhængigt af luftfartsselskabets politik og gældende lovgivning. 

 

Typisk omfatter rettighederne følgende:

 

 • Information og assistance: Passageren har ret til relevant information og assistance såsom forplejning, overnatning og transport ved behov.
 • Ombooking eller refusion: Passageren kan normalt blive ombooket til en alternativ flyvning uden ekstra omkostninger eller anmode om fuld refusion af billetprisen.
 • Ekstraordinære omstændigheder: Luftfartsselskaber kan argumentere for, at strejken udgør en ekstraordinær omstændighed, der kan begrænse nogle rettigheder.
 • EU-forordning 261/2004: Inden for EU er der fastsat regler, der beskytter passagerrettigheder, men de gælder ikke altid for strejker betragtet som ekstraordinære omstændigheder.

 

Sådan kan du søge kompensation ved lufthansa strejke

Kompensation, sas strejke

Hvis Lufthansa har aflyst din flyafgang inden for de sidste 14 dage før den oprindeligt planlagte afgang, har du normalt ret til kompensation.

 

EU-lovgivningen EF 261 beskytter flypassagerer, når de rejser til, fra eller inden for EU, og pålægger flyselskaber økonomisk ansvar for flyafbrydelser som forsinkelser og aflysninger, der er inden for flyselskabets kontrol, herunder interne strejker.

 

Hvis dit fly blev aflyst på grund af en strejke hos Lufthansa, kan du være berettiget til kompensation i henhold til EF 261, som blev klargjort i 2018 af EF-Domstolen i Luxembourg. 

 

Strejker, der involverer flyselskabets personale, betragtes som noget, flyselskabet har kontrol over, hvilket giver dig ret til kompensation, hvis du opfylder de relevante betingelser. Det er vigtigt at være opmærksom på dine passagerrettigheder og kræve kompensation, hvis det er berettiget i henhold til EF 261.

 

EU- forordningen 261 skitserer de situationer, hvor flypassagerers rettigheder træder i kraft. Disse situationer inkluderer:

 

 • Hvis din flyvning er inden for EU og drives af et enten EU eller et ikke-EU-flyselskab
 • Hvis din flyvning ankommer til EU uden for EU og drives af et EU-flyselskab
 • Hvis din fly afgår fra EU til et ikke-EU-land, der opereres af en EU eller et ikke-EU-flyselskab
 • Hvis du ikke allerede har modtaget fordele (kompensation, omdirigering, hjælp fra flyselskabet) for forsinkelsen, aflysningen eller overbookingen i henhold til den relevante lovgivning i et land uden for EU.

 

Den kompensation, du er berettiget til, varierer afhængigt af den samlede rejselængde og kan være enten 250 EUR, 400 EUR eller 600 EUR. Disse beløb gælder per rejsende og er fastsat i overensstemmelse med EU’s flypassagerrettigheder.

Flykompensation ved Strejke

Flykompensation ved Lufthansa Strejke

Faktor Betingelser
Tidspunktet for Flyaflysningen Aflysningen skal have fundet sted inden for de sidste 14 dage før planlagt afgang.
Tilbud om Ombooking Vurder, hvor meget forsinket du blev ved ankomsten til din endelige destination med den nye flyvning.
Tidsgrænser for Ombooking

7-14 dage før planlagt afgang: Må ikke forsinke dig mere end 4 timer i forhold til den oprindelige plan.

0-7 dage før afgang: Må ikke forsinke dig mere end 2 timer sammenlignet med den oprindelige plan.

Overholdelse af Tidsgrænser

Hvis Lufthansa ikke overholder de angivne tidsgrænser, eller slet ikke tilbyder en ombooking, kan du normalt kræve kompensation.

Rejse til den Planlagte Destination

Hvis Lufthansa ikke tilbød en ombooking, og du selv måtte købe nye billetter, er du også berettiget til at få refunderet prisen på de nye billetter samt kompensation.

Sådan søger du kompensation ved flypenge.dk

Vores samarbejdspartner hjælper

 • Risikofrit – du betaler kun, hvis du får penge
 • Opret din sag på 2 minutter
 • Gode anmeldelser på trustpilot
 • Undgå høje udgifter på en advokat