pilotstrejke lufthansa

Pilotstrejke hos Lufthansa som giver tusindvis af aflysninger

Indholdsfortegnelse

Pilotstrejke hos Tysklands største flyselskab

Pilotstrejke hos Lufthansa, Tysklands største luftfartsselskab, har været tvunget til at indstille sine aktiviteter i en periode på grund af mangel på arbejdskraft.

Selskabet, der har 456.000 flyvninger om året og transporterer mere end 46 millioner passagerer, har omkring 60.500 ansatte i Tyskland. Dette omfatter piloter, kabinepersonale, jordpersonale og andet personale, der er nødvendigt for den daglige drift.

Tallene stammer fra Lufthansas eget websted.

Tysklands luftfartsindustri oplevede en alvorlig mangel på arbejdskraft i løbet af sommeren, da mange fandt arbejde i andre sektorer, da efterspørgslen efter flyrejser kollapsede under pandemien.

Pilotstrejke hos Lufthansa

Piloterne i Lufthansa strejker i dag, fredag d. 2. september. Det gør de på grund af den igangværende lønkonflikt, hvor piloterne kræver en lønstigning på 5,5 procent i år.

Lufthansa aflyser alle flyvninger til og fra Frankfurt og München onsdag den 5. september på grund af en planlagt strejke blandt jordpersonalet. Strejken vil vare i 24 timer.

 

Aktionen berører ca. 800 flyvninger fra Lufthansas to hovedbaser i Tyskland, Frankfurt og München.

 

Den vil berøre omkring 130.000 passagerer.

 

Datterselskaberne Eurowings og Eurowings Discover er ikke berørt af den heldagsstrejke og flyver som planlagt. Lufthansa-flyvninger fra ikke-tyske destinationer vil også flyve som normalt, forudsat at fly og besætninger allerede er i udlandet.

 

Strejker og personalemangel har allerede tvunget luftfartsselskaberne, herunder Lufthansa, til at aflyse tusindvis af flyvninger denne sommer.

 

I slutningen af juli strejkede 20.000 jordpersonale hos det tyske luftfartsselskab, hvilket påvirkede mere end 1.023 flyvninger. Som denne gang var de berørte flyvninger hovedsageligt fra Frankfurt og München. Dog var 24 flyvninger til og fra de danske lufthavne Billund og København også berørt. 

 

Piloterne i Lufthansa strejker i dag, fredag d. 2. september. Det gør de på grund Lufthansa bekræftede dog for nylig, at det vil fjerne nogle flyvninger fra sine planlagte vinterafgange frem til 26. marts 2023 på grund af personaleproblemer.

Hvorfor er der pilotstrejke hos Lufthansa?

Lufthansas piloter har ikke kunnet nå til enighed med luftfartsselskabet om en lønforhøjelse.

Ifølge den tyske piloternes fagforening, Vereinigung Cockpit (VC), er lønforhandlingerne mislykkedes.

VC kræver en lønstigning på 5,5 % for mere end 5.000 piloter i år og automatiske lønstigninger i takt med inflationen fra næste år.

“Vi har ikke modtaget et passende tilbud… Det er tankevækkende og en forspildt mulighed”, sagde fagforeningens pressechef Matthias Baier.

Ud over dette krav har piloterne en bekymring for selskabets fremtidige strategi. Omkring 5.000 Lufthansa-piloter på i alt 325 fly var blevet lovet ansættelse.

Men under koronapandemien opsagde Lufthansa aftalen og oprettede et nyt produktionsselskab, kaldet CityLine, med en billigere overenskomst. CityLine vil med tiden overtage de flyvninger, som Deutsche Lufthansa i øjeblikket udfører.

Hvad siger Lufthansa om pilotstrejken?

Lufthansas HR-chef siger, at han håber at finde en løsning på piloternes strejke og forsvarede luftfartsselskabets tilbud under lønforhandlingerne.

Michael Niggemann siger, at Lufthansa kom med et godt og afbalanceret tilbud under forhandlingerne og tilføjer, at det var et godt grundlag for yderligere drøftelser.

Lufthansa har tilbudt en samlet månedsløn på 900 euro mere i to faser over en 18-måneders periode samt en aftale, der garanterer cockpitpersonalet en minimumsflådestørrelse.

Var dit fly aflyst med Lufthansa pga. pilotstrejke?

Vi er kede af at høre om Lufthansas pilotstrejke, og vi håber ikke du fik dit fly aflyst, men…..

I tilfælde af forsinkelser og aflysninger på grund af denne strejke har du ret til alternativ transport, måltider og indkvartering. Du kan også være berettiget til en kompensation på mellem 250 og 600 EUR. Dette gælder, hvis flyselskabet har informeret dig om aflysningen mindre end 14 dage før afgang, hvilket er tilfældet i forbindelse med denne pilotstrejke.

I henhold til EU’s forordning om flypassagerers rettigheder har passagerer ret til at få refunderet de billetter, de ikke bruger i tilfælde af aflysning af en flyafgang. Dette gælder uanset årsagen til aflysningen. Du kan vælge at acceptere en alternativ flyvning, som Lufthansa tilbyder dig, eller du kan få dine penge tilbage.

Læs mere om aflyst fly – og dine rettigheder her

Flyforsinkelse kompensation: Flyselskabet er ikke erstatningspligtigt, hvis:

  • Aflysningen skyldes ekstraordinære omstændigheder som f.eks. dårligt vejr, strejker, tekniske fejl, politisk uro eller sikkerhedsproblemer, som luftfartsselskabet ikke kunne have undgået.
  • Du er blevet underrettet om aflysningen mindst 2 uger før den planlagte afgang.
  • Du blev underrettet om aflysningen mellem 2 uger og 7 dage før afgang og fik tilbudt en omlægning af ruten, således at du ankom mindst 4 timer senere end oprindeligt planlagt.
  • Du blev underrettet om aflysningen mindre end 7 dage før afgang og fik tilbudt omlægning af rejsen, således at du ankom mindst 2 timer senere end oprindeligt planlagt.
For at kunne søge om kompensation for et forsinket eller aflyst fly skal du gemme dit boardingkort fra flyvningen, så du kan fremvise det, når du skal indgive dit krav.

Få hjælp til kompensation og erstatning

Trustpilot

Score: 4.7/5
+250 Anmeldelser

Trustpilot

Score: 4.8/5
+1500 Anmeldelser