Vinter rejse i 2022: Alle Aflyste fly fra nu til marts 2023

Indholdsfortegnelse

Vinter rejse i 2022

Husk at planlægge i god tid med din vinter rejse. Selv om flyselskaberne normalt aflyser flyvninger af tekniske årsager, tvinger en kombination af personalemangel, strejker og generelt transportkaos flere flyselskaber til at aflyse flyvninger denne vinter.

Dette får flere flyselskaber til at aflyse flyvninger, og tusindvis af passagerer i hele Europa vil sandsynligvis blive berørt.

Hvis du skal rejse denne vinter, skal du sørge for at tjekke, om dit fly er blevet aflyst, og planlægge i god tid.

Lufthansa

Lufthansa har meddelt, at selskabet vil aflyse en række flyvninger som forberedelse til vintersæsonen og når der er vinter rejse.

Luftfartsselskabet sagde i dag, at det vil fjerne nogle flyvninger fra sin tidsplan fra nu og frem til den 26. marts 2023, og at aflysningerne skyldes personalemangel i Frankfurt lufthavn.

Selskabet har endnu ikke bekræftet, hvor mange flyvninger der vil blive berørt, men har sagt, at det “altid søger efter måder at forbedre” sine tjenester på. Lufthansa kan også foretage nogle ændringer i flyvetiderne fra oktober og frem.

 

British Airways

British Airways (BA) har meddelt, at selskabet skrotter mere end 1.000 flyvninger inden den 29. oktober på grund af en udvidelse af passagerloftet i Heathrow Lufthavn.

Loftet blev indført i juli og begrænser antallet af passagerer, der rejser hver dag, til 100.000 i et forsøg på at forhindre aflysninger i sidste øjeblik. Formålet var at lette presset på lufthavnen, efter at dens kapacitet var blevet reduceret, fordi to landingsbaner var blevet lukket på grund af reparationer.

Yderligere 10 000 flyvninger bliver også fjernet fra BA’s tidsplan mellem den 29. oktober og marts næste år. Det svarer til ca. 8 % af flyselskabets fartplan i denne periode.

vinter rejse i 2022

AP Photo/Sergei Grits

SAS Scandinavian Airlines

SAS Scandinavian Airlines har aflyst 1.600 flyvninger fra sin fartplan for september og oktober. Selskabet siger, at det er en følgevirkning af den to ugers pilotstrejke i juli og en forsinkelse i leveringen af fly.

Det er tredje gang i år, at SAS har været tvunget til at aflyse flyvninger efter en langvarig strid med piloterne om lønnen. Piloterne siger, at de ikke bliver betalt nok for det arbejde, de udfører, mens ledelsen hævder, at luftfartsselskabets nuværende økonomiske situation betyder, at det ikke har råd til at tilbyde mere.

Striden har allerede kostet SAS hundredvis af millioner af dollars i tabte indtægter og har påvirket tusindvis af passagerer, som har været tvunget til at finde alternative måder at rejse på, efter at deres flyvninger er blevet aflyst.

SAS tilbyder nu kompensation til de berørte kunder, der har bestilt flyrejser på selskabets websted ved hjælp af SAS-point eller EuroBonus-point mellem den 11. og 14. august, og tilbyder rabatter til dem, der ønsker at ombooke deres rejser til senere datoer.

Flybilletguiden.dk anbefaler Dansk Rejsehjælp..

Wizz Air

Wizz Air vil aflyse alle flyvninger fra Cardiff Lufthavn i Wales fra september til slutningen af marts 2023.

Dette omfatter flyvninger til populære europæiske feriedestinationer som Alicante, Korfu og Lanzarote samt nogle længere væk fra Europa.

Kun to destinationer vil fortsat blive betjent fra Cardiff lufthavn – Milano og Bukarest. Wizz Air siger, at “økonomisk pres” lå bag beslutningen om at aflyse flyvningerne.

wizz air vinter rejse aflyst

Szilard Koszticsak/MTI via AP

American Airlines

American Airlines planlægger at skære mere end 29.000 flyvninger i november for at mindske forstyrrelser og undgå rejsekaos. Frekvensen af nogle faste ruter reduceres, mens andre ruter helt udgår.

Flyselskabet håber, at disse nedskæringer vil hjælpe dem med at undgå den slags flyafbrydelser, som mange flyselskaber oplevede under den travle Thanksgiving-ferieperiode.

Delta

Delta Airlines har haft det svært i den seneste tid. Selskabet har meddelt, at det vil skære mere end 4.000 flyvninger i november ned på grund af personalemangel som følge af et uventet antal sygemeldinger.

Fleste aflyste fly i sommers

Ryanair tilføjer millioner af flyvninger til sin vinter rejse plan.

Sommerferien er måske nok forbi, men det er problemerne i lufthavnene ikke. Og slet ikke her med din vinter rejse.

Tusindvis af flyafgange blev aflyst denne sommer, da flyselskaberne havde svært ved at håndtere det store antal mennesker, der ville rejse efter pandemien. Den store efterspørgsel og manglen på personale til at håndtere det store antal passagerer er årsag til mange af de forsinkelser, aflysninger og køer, som branchen har oplevet denne sommer.

Men et flyselskab udnytter disse problemer – og det gør ikke kunderne glade. Ryanair har netop tilføjet mere end en million sæder til sin vinterplan i Storbritannien, hvilket betyder, at flere fly vil flyve rundt i Storbritannien i længere tid hver dag.

Chief Executive of Ryanair, Michael O’Leary.AP Photo/Frank Augstein

Ryanair tilføjer nye flyvninger til sin flyveplan denne vinter, mens British Airways skærer ned på antallet af flyvninger.
Lavprisflyselskabet oplyser, at det øger kapaciteten i 20 britiske lufthavne, herunder Manchester, Gatwick og Stansted.

 

Administrerende direktør Michael O’Leary siger, at målet for selskabets samlede antal passagerer i år er steget fra 165 millioner til 166,5 millioner.

 

“Mens BA aflyser otte procent af deres vinterplan på grund af personalemangel og “Hopeless Heathrow “s kapacitetsbegrænsninger, tilføjer Ryanair nu mere kapacitet til vores hidtil største vinterplan”, siger han i en erklæring.

Få hjælp til aflyst vinter rejse, hvis dit fly er aflyst

Trustpilot

Score: 4.7/5
+250 Anmeldelser

Trustpilot

Score: 4.8/5
+1500 Anmeldelser