el priser stiger

Energiturisme, ny trend? Billigere at rejse nu når el priser stiger

Indholdsfortegnelse

El priser stiger og ny energi trend er på vej

El priser stiger og energiturisme er ikke en ny tendens – den har bare været under radaren. Men nu overvejer rigtig mange at rejse hjemmefra, fordi det simpelthen er billigere end, hvis du skal være derhjemme og betale for den el du kommer til at bruge her til vinter!

Folk har besøgt steder for at få deres energi tilbage i århundreder. Hvis du ønsker at genoplade dine batterier og finde dig selv i et vinterland, så er her nogle fantastiske steder at besøge:

– Alaskas tundra er fantastisk for dem, der gerne vil se nordlyset, men ikke har tid til en hel ferie. Der er masser af dagsture til rådighed, der omfatter aktiviteter som sneskovandring og isfiskeri.

– Colorados Rocky Mountains byder på en række aktiviteter, lige fra skiløb og vandreture til ridning og cykling. Området byder også på masser af naturskønne køreture gennem bjergene, hvis du er på udkig efter noget afslappende!

– Hvis du er mere til afslapning end eventyr, er Puerto Rico måske bedre egnet til dig. Her er der smukke strande og varmt vejr året rundt samt alle mulige kulturelle oplevelser som musikfestivaler, parader og historiske ture.

Undgå høje el priser som stiger og rejs på ferie

Hvis du planlægger en vinterferie og ønsker at undgå høje energiregninger, er det måske nu, du skal bestille. Især nu hvor el priser stiger. Et britisk firma opfordrer rejsende til at booke en vinterferie for at undgå høje energiregninger.

TravelTime World lancerede i fredags en markedsføringskampagne med titlen “The Heat Is On”, der fremhæver de lave dagspriser på ferier med lange ophold.

Ashley Quint, der er feriedesigner i selskabet, sagde, at ideen opstod efter rapporter om, at energiprisloftet i Storbritannien kunne blive så højt som 7.000 pund (8.120 euro) om året i april 2023.

Omkostningerne ved at tilbringe vinteren i udlandet

En ny rapport fra Energy and Climate Intelligence Unit (ECIU) advarer om, at energiregningen kan stige til op til 7.700 pund (8931 euro) i april. Det er helt vildt, hvor meget el priser stiger, især i England.

Den britiske regering forventes at bekræfte en stigning på 80 % i energiprisloftet fra oktober, hvilket vil få den gennemsnitlige britiske husstands gas- og elregning til at stige til 3 549 £ (4 116 EUR) om året. Den næste stigning mellem januar og marts kan få den til at stige til 5 000 pund (5 799 EUR).

“7.000 pund svarer til ca. 20 pund (23 euro) om dagen på energi – og ud fra vores egen erfaring er det lige nu sådan, at min kollegas intelligente måler derhjemme koster 10 pund (12 euro) om dagen”, sagde James Quint fra ECIU.
“Og det er uden at varmen er tændt.”

El priser stiger og flere overvejer at rejse væk

Vil du flygte fra vintervejret?

Så er du ikke alene. Ifølge en undersøgelse foretaget af Cheapflights er januar og februar de mest populære måneder for folk, der bestiller deres ferie i udlandet. De fandt også ud af, at de mest populære rejsemål for briterne i denne periode er Spanien og Portugal, efterfulgt af Malta og Sydspanien.

Og hvis du er på udkig efter et godt tilbud, kan du måske finde det på disse destinationer. For eksempel, ifølge hr:

Til sammenligning er destinationer uden for højsæsonen som Malta, Sydspanien og Portugal ekstremt gode priser i januar og februar, siger han. Vejret er også stadig behageligt og varmt.

“Ud fra mine undersøgelser i de sidste par uger er det meget muligt at få et hotel og en lejlighed (inklusive fly og transfer) for omkring 20-25 pund (23-29 euro) pr. nat, baseret på et ophold på fire uger.”

Varmere destinationer som De Kanariske Øer vil sandsynligvis være dyrere. På trods af endnu billigere omkostninger pr. dag kan flyrejser til steder længere væk også få den samlede pris til at stige, men der er stadig måder at få det til at fungere på.

Hvis du skal på langdistanceflyvning, bliver flyrejserne dyrere. Men indkvarteringen og leveomkostningerne vil også være billigere, så du skal have en rimelig lang rejsetid for at få det til at sammenligne det.

Ashley Quint, Holiday designer, TravelTime World

Når du skal lægge et budget for en langdistancerejse, er prisen for flyrejsen kun begyndelsen. Du skal også overveje, hvor meget det vil koste dig at bo på hotel og spise ude hver dag. Nu hvor el priser stiger, er der måske penge at spare.

Her kan du spare penge ved at bo længere tid – men kun hvis du er villig til at tilbringe mere tid på ét sted.

“Når du rejser langdistanceflyvninger, er flyrejserne dyrere, men indkvartering og leveomkostningerne er billigere”, forklarer Quint. “Så du skal bruge en rimelig lang periode for at få det til at ligne det.”

På steder som Thailand er det muligt at klare sig for mindre end 50 £ (58 €) pr. person pr. nat i løbet af en måned eller to.

el priser stiger og folk rejser

Alle billeder er fra pixabay

Flybilletguiden.dk anbefaler Dansk Rejsehjælp..

Tager folk allerede til udlandet for at undgå stigende energiomkostninger?

For nogle mennesker lyder det måske som en drøm at tilbringe vinteren i et andet land. Andre er måske skeptiske over for, at det kunne være en realistisk mulighed for dem.

Der er dog masser af mennesker, der allerede udnytter muligheden. Den oprindelige tanke var, at kampagnen ville appellere til dem, der er pensionister, men med flere fjernarbejdere i dag er der større muligheder for folk for at tilbringe længere tid i udlandet.

Det kræver stadig en vis fleksibilitet, som de fleste mennesker ikke har, og penge til at betale for indkvartering og flyrejser på forhånd – en vanskelig opgave i den eskalerende krise med stigende leveomkostninger. At tilbringe vinteren i et andet land er bestemt ikke nogen mirakelløsning på de stigende energiregninger.

Alligevel er der allerede nogle rejsende, der benytter sig af muligheden nu hvor vores el priser stiger.

El priser stiger. Quint fortæller..

Nu hvor feriesæsonen nærmer sig, har vi en dejlig blanding af rejsende på vej. Vi har kunder på et langt krydstogt i Caribien i seks uger i november, en kunde, der rejser rundt i Australien til jul og nytår i et par måneder, og en enlig dame, der tager på krydstogt til Caribien til jul og nytår, som også er seks uger lang.

 

Krydstogter giver meget for pengene – de omfatter mad og nogle gange endda udflugter – sammen med ledsagede ture, især til Asien.

 

Jeg hjælper også en familie, der tager et sabbatår, med at arrangere en rejse rundt i Sydamerika om vinteren.

Få hjælp til aflyst vinter rejse, hvis dit fly er aflyst

Læs også artiklen: Vinter rejse i 2022: Alle Aflyste fly fra nu til marts 2023

Trustpilot

Score: 4.7/5
+250 Anmeldelser

Trustpilot

Score: 4.8/5
+1500 Anmeldelser