Lufthansa Strejke i 2024 Marts

Indholdsfortegnelse

Ny Lufthansa Strejke i marts

Den tyske fagforening Vereinte Dienstleistungs­gewerkschaft (Ver.di) har på ny varslet strejke blandt lufthavnsansatte i flyselskabet Lufthansa.

Det oplyser fagforeningen på sin hjemmeside.

Strejken begynder torsdag klokken 04.00 og slutter efter planen igen lørdag klokken 07.10.

Der har allerede været to strejker i den verserende lønstrid, som ifølge fagforeningen omhandler i omegnen af 25.000 lufthavnsansatte.

Ver.dis chefforhandler, Marvin Reschinsky, kalder det i pressemeddelelsen “beklageligt”, at passagerers rejseplaner igen vil blive ramt.

– Ved at ignorere vores anmodning om at forhandle har Lufthansa vist os, at de kun vil rykke sig, hvis der bliver lagt yderligere pres på, siger han.

Kilde DR

Der er 28 flyaflysninger fra danske fly, som er blevet aflyst. Læs mere her.

Nyt udspil fra Lufthansa Strejke i marts

Parterne mødes igen den 13. og 14. marts til en nye forhandlingsrunde om en ny kollektiv overenskomst, og det er Verdis ønske med de kommende dages aktion, at Lufthansa skal komme med et nyt tilbud inden den 13. marts.

”Efter fire forhandlinger og utallige samtaler ved virksomheden, hvad der er nødvendigt for at bringe disse overenskomstforhandlinger til en hurtig og vellykket afslutning. Bolden ligger nu hos Lufthansas for at undgå yderligere arbejdskonflikter og for igen at kunne tilbyde passagererne pålidelighed. Verdi er klar til dette,” understreger Marvin Reschinsky.

 

Lufthansa strejke har aflyst mit fly: Hvad gør jeg?

Hvis Lufthansa har aflyst dit fly som følge af strejken den 7. februar 2024 eller den 20. februar 2024, d. 6 marts 2024 eller d. 9 marts 2024, er der flere forhold, du skal være opmærksom på:

Kompensation for dit aflyste Lufthansa fly:

  • Kontroller om aflysningen skete inden for 14 dage før den planlagte afgang for at kvalificere dig til kompensation, især i forbindelse med strejken.
  • Undersøg om Lufthansa overholder tidsgrænserne for ombooking og vurder forsinkelsen ved ankomsten til din endelige destination med den nye flyvning.

Refusion for dine aflyste Lufthansa-billetter:

  • Vurder hvordan du endte med at komme frem til den planlagte destination. Hvis Lufthansa ikke tilbød en ombooking, og du selv måtte købe nye billetter, har du ret til at få prisen på de nye billetter refunderet, sammen med kompensation.

Refusion af nye erstatningsbilletter:

  • Hvis du har købt erstatningsbilletter på grund af aflysningen, undersøg dine rettigheder for refusion og dokumentation af omkostningerne.

Ny Lufthansa strejke i marts 2024

Hvis Lufthansa har aflyst din flyafgang inden for de sidste 14 dage før den oprindeligt planlagte afgang, har du normalt ret til kompensation. For at afgøre din berettigelse skal du tage hensyn til følgende faktorer:

Tidspunktet for Flyaflysningen:

Aflysningen skal have fundet sted inden for de sidste 14 dage før planlagt afgang for, at du kan kræve kompensation. Dette gælder især, hvis aflysningen skete på grund af strejke.

Tilbud om Ombooking:

Hvis Lufthansa har tilbudt dig en alternativ flyafgang, er det vigtigt at evaluere, hvor meget forsinket du blev ved ankomsten til din endelige destination med den nye flyvning.

Tidsgrænser for Ombooking:

Hvis din afgang blev aflyst 7-14 dage før planlagt afgang, må den tilbudte ombooking ikke forsinke dig mere end 4 timer i forhold til den oprindelige plan. Ved aflysning inden for 0-7 dage før afgang må ombookingen ikke forsinke dig mere end 2 timer sammenlignet med den oprindelige plan.

Overholdelse af Tidsgrænser:

Hvis Lufthansa ikke overholder de angivne tidsgrænser eller slet ikke tilbyder en ombooking, kan du normalt kræve kompensation.

Rejse til den Planlagte Destination:

Hvordan du endte med at nå din planlagte destination er afgørende. Hvis Lufthansa ikke tilbød en ombooking, og du selv måtte købe nye billetter, er du også berettiget til at få refunderet prisen på de nye billetter samt kompensation.

For at forenkle processen anbefaler vi, at du bruger vores kompensationsberegninger for at tjekke din berettigelse på en nem måde.

Kompensation ved Lufthansa-strejken i 2024:

Den kompensation, du er berettiget til, varierer baseret på den samlede rejselængde og kan være enten 250 EUR, 400 EUR eller 600 EUR. Disse beløb gælder per rejsende og er fastsat i henhold til EU’s flypassagerrettigheder.

Læs mere her om flystrejke og kompensation.

 

Hvis Lufthansa har aflyst dit fly indenfor 14 dage før den oprindelige planlagte afgang, er du som udgangspunkt berettiget til kompensation. 

Lufthansa strejke marts

Ny Lufthansa strejke i marts 2024

Hvis Lufthansa har aflyst dit fly indenfor 14 dage før den oprindelige planlagte afgang, er du som udgangspunkt berettiget til kompensation. 

pakkerejser, lufthansa strejke 2024

Refusion for aflyste Lufthansa-billetter:

Ja, hvis Lufthansa har aflyst en eller flere af dine billetter, har du ret til fuld refusion eller tilbud om en ny ombooking. Lufthansa skal give dig valget mellem disse muligheder. Hvis de ikke gør det, overtræder de dine rettigheder.

 

Såfremt du ønsker refusion af billettens fulde værdi, skal Lufthansa ifølge reglerne udbetale dette inden for 7 arbejdsdage.

Hvordan kommer jeg frem til min planlagte destination pga. Lufthansa strejken?

Lufthansa er forpligtet til at tilbyde dig nye flybilletter til din planlagte rejsedestination.
Hvis de ikke gør det, har du ret til selv at købe nye billetter, og Lufthansa skal dække disse omkostninger.

 

Du kan altid kontakte os, hvis du har spørgsmål vedrørende dine rettigheder i forbindelse med Lufthansa-strejken.

Ofte Stillede Spørgsmål vedrørende Lufthansa strejken (Dato: 6. marts 2024)

Er jeg berettiget til kompensation for mit aflyste fly hos Lufthansa?

Ja, i det store hele har du ret til kompensation for din aflyste rejse på grund af strejken den 7. februar 2024.

Dækker Lufthansa Udgifterne til nye billetter?

Ja, hvis Lufthansa ikke proaktivt tilbyder en tilfredsstillende ombooking af din aflyste rejse, har du ret til selv at købe nye billetter, og Lufthansa bør dække disse udgifter.

Kontakt med Lufthansa: Hvad skal du gøre?

Hvis du har svært ved at nå Lufthansa, kan du forsøge at kontakte dem via deres kundeservice på deres hjemmeside eller ved at ringe til deres kundeservicetelefon. Hvis din rejse er købt gennem en online udbyder, bør du også forsøge at kontakte dem for assistance.

Hjælp fra FLYPENGE, hvis Lufthansa afviser din kompensation:

Ja, hvis Lufthansa allerede har afvist din kompensationsanmodning i forbindelse med strejken, kan FLYPENGE træde til og bistå dig. Du kan kontakte dem direkte eller oprette sagen via vores hjemmeside.

Hos Flybilletguiden.dk arbejder vi sammen med bla. 
Flypenge.dk, som kan beregne din flykompensation, og kører din sag hele vejen. No Cure No Pay.

Flybilletguiden