sas strejke

SAS – Scandinavian Airlines Kompensation for flyaflysning

Foto i toppen: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Indholdsfortegnelse

Er dit fly aflyst med så har du ret til kompensation

Hvis SAS Scandinavian Airlines aflyser en flyvning, så skal de tilbyde dig alternative flyvninger eller tilbagebetalinger, hvis du ønsker det. Yderligere 600 euro er til rådighed pr. tilfælde. (op til 4.500 kr per passagerer i kompensation, hvis dit fly er aflyst.)

SAS Siger at de ikke modtager kompensation for aflysningen af din reservation inden for 14 dage fra afrejsen. Når SAS ikke er i stand til at tage en flyvning, gør det normalt det lettere for passagererne at booke et andet fly uden ekstra omkostninger uden at vente. Alternativt kan du anmode om en anden mulighed, hvis en alternativ flyvning ikke passer dig.

Kend dine rettigheder og få kompensation i Danmark

Du kan få et maksimalt erstatningskrav på 4500 kr. i tilfælde af forsinkelser på op til tre timer med SAS Scandinavian Airlines, aflysninger eller overbooking.

Find en liste over de tilbudte kompensationer. Luftfartsselskaber normalt tage alle bestræbelser på at undgå forsinkelser, og nogle gange tingene ikke går så godt. 

Flykompensation og flypassagerrettigheder

Da SAS Scandinavian Airlines har hovedsæde i EU, er de fleste flyvninger, der tilbydes i landet, underlagt EF 216.1, en global luftfartslovgivning, der beskytter passagerernes rettigheder.

Hvor meget er jeg berettiget til i kompensation som passagerer?

Forordning 231/04 er nødvendig for at kompensere for eventuelle forsinkelser. Du kan have adgang til dette beløb, hvis flyets længde er større end 3000 miles.

En passagers krav kan fremsættes som krav om kompensation for forsinkede eller overbookede flyvninger. Passagerer kan indgive erstatningskrav mod tidligere bestilte flyvninger.

 

Alle flyvninger under 1500 km – Op til 250 € pr. person
Interne EU-flyrejser på mere end 1500 km – Op til 400 € pr. person
Ikke-interne EU-flyrejser fra 1500 – 3500 km – Op til 400 € pr. person
Ikke-interne EU-flyrejser på mere end 3500 km – Op til 600 € pr. person

Dine rettigheder for kompensation af forsinkelse

Flere luftfartsselskaber som Scandinavian Airlines forsøger ikke at bryde tidsplanen, en forsinkelse kan forekomme. Det gode ved rejsende er, at de har ret til at rejse for at beskytte deres rejse, når de har forsinket deres flyvninger.

I henhold til EU-forordningerne EF 261 kan passagererne modtage op til 6500 EUR i kompensation for forsinkelser i boardingflyvninger, der resulterer i forsinkelser.

Der har været visse situationer, hvor luftfartsselskaberne ikke kan kompensere deres kunder for tab. Ofte betyder det en dårlig situation som en lufthavn hændelse.

Hvor kan jeg se om mit fly er aflyst SAS?

Hvis du vil se, om dit fly er aflyst med afgang i lufthavnen, kan du gå til denne side: Se aflyste fly

Det er vigtigt at huske på, at det ikke er ligegyldigt om det er et SAS-fly eller et andet flyselskabsfly. Dette skyldes, at flyselskaberne har forskellige regler for hvordan de vil informere sine kunder om en evt. aflysning af et fly.

Hvis dit fly bliver aflyst:

 

  • Vent med at bestille en alternativ rejse, indtil du ved, om dit oprindelige fly er aflyst eller ej, da det giver dig en bedre chance for at få dækket eventuelle ekstraudgifter.

  • Lyt til, hvad det strejkende flyselskab tilbyder dig. Det bør tilbyde at få dig på et andet eller senere fly – eventuelt med et andet flyselskab eller en anden transportform. Du kan også vælge at få pengene tilbage.

  • Du må ikke bestille en alternativ flyrejse, før du har talt med flyselskabet. Hvis du ikke kan få fat i flyselskabet, er det ikke sikkert, at du kan kræve ekstraomkostningerne tilbage – men som tommelfingerregel bør du kunne få kompensation for en alternativ flyrejse.

Hvornår lukker SAS kundeservice?

Hvis du har brug for at klage:

 

 

  • Opbevar kvitteringer og anden dokumentation for ekstraudgifter.

  • Sørg for at have så meget skriftlig dokumentation som muligt, herunder dine klager og al anden kommunikation med luftfartsselskabet.

  • Få styr på din ret til at annullere hotelreservationer og andre forudbestilte varer på destinationen. Hvis du skal kræve refusion for disse tab, er det op til dig at minimere dem så meget som muligt.

    Kilde: Forbrug.dk

Flybilletguiden.dk anbefaler Dansk Rejsehjælp..

Hvad gør jeg hvis mit SAS fly bliver aflyst?

Hvis dit fly aflyses, skal du henvende dig på flyselskabets hjemmeside. Her finder du information om, hvad du skal gøre for at få refunderet dine penge og evt. alternative rejsemuligheder.

Dine rettigheder og dit krav på kompensation er, hvis du rejser med Scandinavian Airlines, og dit fly bliver aflyst,
er EU’s lovgivning om passagerrettigheder klar: Scandinavian Airlines skal tilbyde dig alternativ transport til din destination eller refundere pengene, hvis du foretrækker det.

 

Tre alternative muligheder

Dansk Flyhjælp-direktøren siger, at passagerer, der får deres fly aflyst, har ret til at vælge mellem tre muligheder.

– Den første er, at du kan få den fulde pris retur. 

– Den anden er, at du kan få de første ledige pladser på den næste afgang efter den aflyste afgang.

– Den tredje er, du kan få nye billetter til destinationen ved en senere lejlighed, hvis der er plads på flyet, siger Gustav Thybo.

Kan man få penge tilbage fra SAS når dit fly er aflyst?

Da Scandinavian Airlines har hovedkvarter i EU, er næsten alle deres flyvninger beskyttet af EU’s 261-forordning, som er en af de mest vidtrækkende love med hensyn til passagerrettigheder. Forsinkelsen hos dit flyselskab kan give problemer, men er du i Europa er dine omstændigheder anderledes.

Du står bedre stillet. Du kan få erstatning og er beskyttet af EU’s 261, som hjælper dig med dine rettigheder.

Passagerer har ret til kompensation for forsinkede, aflyste eller overbookede flyvninger, som ikke er deres skyld.
De har også ret til at indgive krav for tidligere flyvninger – ofte kan du stadig indgive krav for flyvninger inden for de sidste 3 år.

Hvad er mine rettigheder hvis SAS strejker?

Hvis flyselskabet strejker, er du som kunde berettiget til at få dine penge tilbage i kompensation.

SAS kan ikke kræve en betaling for billetten, hvis du bliver ramt af en strejke. Du skal dog kunne bevise, at du er blevet ramt.

Du skal medbringe et eksemplar af din billet og vise det til en SAS-ansat i lufthavnen inden du bliver ekspederet ud af landet.

Få hjælp til aflyst vinter rejse, hvis dit fly er aflyst

Læs også artiklen: Vinter rejse i 2022: Alle Aflyste fly fra nu til marts 2023