klm fly

KLM fly – aflyst fly eller forsinkelse få kompensation

Indholdsfortegnelse

KLM fly aflyst eller forsinket?

KLM Royal Dutch Airlines blev startet i 1919 og har været det længst flyvende flyselskab i verden med et navn, der stadig er i drift i dag. Det har været det nationale hollandske luftfartsselskab indtil 2004, da Air France fusionerede med Lufthansa.

KLM tilbyder 63 forskellige destinationer, når du bestiller flyrejser. Derudover kan verdens mest punktlige flyselskab tilbyde op til 88 % af din rejsetid på én flyvning.

Der er dog stadig nogle udfordringer, som skal overvindes, når du planlægger din rejse til Europa eller Asien.

Hvis du f.eks. ønsker at flyve med lavprisflyselskaber som Ryanair eller Easyjet, skal du måske overnatte på din destination, inden du fortsætter din rejse med tog eller bus.

Dette kan betyde, at en billig KLM-flyrejse bliver dyrere, end den oprindeligt så ud til at være, når du indregner ekstra omkostninger som f.eks. overnatning og transportomkostninger på din rejse.

Hvad siger EUs passagerrettigheder?

EU’s passagerrettigheder siger, at passagerer har ret til erstatning, hvis en flyrejse bliver aflyst eller udsat for længere tids forsinkelse.

EU-forordningen om passagerrettigheder siger dog også, at flyselskabet ikke skal betale erstatning, hvis aflysningen skyldes ”usædvanlige omstændigheder, som ikke kunne have været undgået”.

EU-domstolen og din ret til at få kompensation

EU-Domstolen fastslår nu i en opsigtsvækkende dom, at en strejke hos luftfartsselskabet ikke skal betragtes som en ”usædvanlig omstændighed”.

Dermed går Domstolen imod forslaget til afgørelse fra Generaladvokaten, der i sit forslag til en dom var nået frem til den modsatte konklusion.

De er et stort flyselskab og kræver, at de samme regler overholdes for enhver annullering eller forsinkelse. Hvis der er afgange aflyst på grund af strejkerne, eller du pludselig får at vide, at flyet er blevet helt aflyst, så har du stadig visse passagerrettigheder, som du kan bruge.

Luftfartsselskaber vil normalt underrette dig efter 2 timer i forvejen for at undgå forsinkelser. I dette tilfælde kan du have flere fordele. Generelt vil du modtage mad og drikke til luftfartsselskabernes udgifter.

KLM fly Kompensation for flyaflysning

KLM skal enten finde en anden flyvning eller give dig fuld refusion. Selv om flyafgange ofte afbrydes af en uventet flyaflysning, kan det være nødvendigt at finde ud af, om flyafgangen er blevet aflyst, og om den kan hjælpe med at betale for dette.

KLM skal betale sine kunder maksimalt 600 € i erstatning.
Den enkelte aflyser flyet uden varsel og aflyser også flyet senest 14 dage før flyafgang.

KLM fly Kompensation for forsinkelse

KLM kan ikke kompensere for flyaflysninger, hvis der er tale om ekstraordinære omstændigheder.

 

Vi definerer ekstraordinære omstændigheder som situationer, som ligger uden for vores kontrol, men som gør en aflysning nødvendig.

 

Eksempler på ekstraordinære omstændigheder:

 

 • Uundgåelige sikkerhedsrisici
 • Politisk ustabilitet
 • Lukning af lufthavn eller luftrum
 • Uheldige vejrforhold
 • Fugle, der flyver ind i motoren
 • Strejker

Dog er der en undtagelse hvis rejseselskabet kunne have forhindret problemet.

easyjet kompensation, lufthansa strejke

Overbooking KLM fly refundering

Forsinkelsen skal dog minimum være på to timer, og flyet skal afgå fra en EU-lufthavn ELLER være registreret i EU. Boardingafvisningen giver dig ret til at vælge mellem enten;

 • refusion inden for syv dage af den fulde købspris af billetten for den del eller de dele af rejsen, der ikke blev foretaget OG hvis det er relevant en returflyvning til første afgangssted
 • omlægning af rejsen til vedkommendes endelige bestemmelsessted ved førstgivne lejlighed.
 • ændring af reservationen til et senere tidspunkt efter eget valg

Kræv den kompensation som du har ret til nu!

Du har ret til at få kompensation for alle de penge, du har brugt på at rejse til den destination, som dit fly skulle have taget dig til.

Du kan selvfølgelig også få kompensation for alle de penge, du har brugt på at bo på hotel i forbindelse med flyrejsen.

Du har som udgangspunkt ret til følgende i tilfælde af flyforsinkelser på over 3 timer:

 • 250 euro for flyvninger under 1.500 km/passager.
 • 400 euro for flyvninger over 1.500 km inden for EU/passager.
 • 400 euro for flyvninger mellem 1.500 og 3.500 km/passager.
 • 600 euro for flyvninger på mere end 3.500 km/passager.

For rejser uden for EU kan flyselskabet reducere kompensationen med 50 %, hvis du ankommer mellem tre og fire timer forsinket til destinationen.

Hvis dit fly ankommer mere end tre timer efter det planlagte ankomsttidspunkt eller aflyses inden for 14 dage efter afgang, kan du muligvis kræve EC261-kompensation.

KLM Flying Blue og Air France

Flying Blue og Air France er to af de vigtigste flyselskaber i Europa. De tilbyder direkte flyvninger fra Paris til Amsterdam, London, Bruxelles og mange andre destinationer.

KLM og Air France er to af de mest populære flyselskaber i verden. De er kendt for deres fremragende service, store udvalg af destinationer og lave priser.

Du kan f.eks. bestille en flyrejse fra Paris til Amsterdam med Air France og derefter fortsætte din rejse med KLM. Det betyder, at du kan optjene point hos begge flyselskaber på én gang!

Flying Blue-programmet er især populært blandt studerende, fordi det tilbyder en række rabatter på flyrejser.

Begge selskaber flyver til mange forskellige destinationer i hele Europa og i hele verden.

De tilbyder også forbindelser mellem byer i Europa gennem partnerskaber med andre flyselskaber som KLM Cityhopper eller Transavia France.

KLM og Air France har mange passagerer

Klm har en flåde på omkring tre hundrede fly, mens Air france har omkring to hundrede fly. Begge flyselskaber er ejet af deres respektive regeringer, men de er begge privat ledede selskaber, som kan træffe deres egne beslutninger om, hvordan de vil drive deres forretning.

Klm har hovedsæde i Amsterdam i Nederlandene. KLM startede tilbage i 1919 som KLM Royal Dutch Airlines. Selskabet har en flåde på over 300 fly og flyver til over 250 destinationer rundt om i verden.

Det opererer i øjeblikket flyvninger mellem Europa og Asien samt en række destinationer i Afrika og Oceanien. I 2018 transporterede Klm mere end 140 millioner passagerer på flyvninger til mere end 200 destinationer over hele verden.

Air France blev grundlagt i 1933 som Compagnie Générale Aéropostale. Det ændrede sit navn til Air France i 1933, da det fusionerede med et andet luftfartsselskab kaldet UAT (Union Aéromaritime de Transport).

Alene i 2018 transporterede Air France over 83 millioner passagerer på sine flyvninger til næsten 300 destinationer rundt om i verden!

Hvis du vil klage over KLM eller Air France

Hvis du ønsker at klage over KLM eller Air France, kan du kontakte dem på:

KLM: Direkte link til deres kundeservice

Air France: Direkte link til deres kundeservice

Gruppehjemmesider

airfrance.com, airfranceklm.com, skyteam.com, Flyingblue.com